اولین نکته ، تهیه برنج خوب و درجه یک است، بدیهی است چنین برنجی از لحاظ قیمت گرانتر از برنجهای پر محصول
و یا نامرغوب می باشد ولی باید توجه داشت که برنج درجه یک علاوه برداشتن عطر و طعم ، دارای ری زیاد می باشد
که این خود سبب آن می شود تا هر کیلو برنج درجه یک برای شش الی هفت نفر کفایت می کند اما هر کیلو برنج پر
نه تنها برنج درجه یک
محصول و یا نامرغوب به چهار الی پنج نفر غذا می دهد ، بنابر این تصدیق می فرمایید که عمالً
گران نبوده بلکه به صرفه نیز می باشد.
در این مطلب می خواهیم شما را با نکاتی در مورد طبخ برنج آشنا کنیم که ممکن است هر آشپزی هنگام پخت برنج به این
مشکلات دچار شده باشد.
اگر برنجتان شور شد
•اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند
تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید .سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.
•اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده
بریزید.
•اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.
اگر برنجتان ته گرفت
•به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
•با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.
اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد
•روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
•مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
•خورش را خوش نمک تر بپزید.
اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد
•موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
•قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
•هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت
شود.
•موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می
گیرد.
پخت برنج
اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود
•به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار
این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.
نکات الزام برای آبکش و دم کردن برنج
•موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار
دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج
شده و برنج داخل آب خراب می شود.
•هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از
کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.
اگر می خواهید برنج زعفرانی شود

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و
استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن
پررنگ تر شود.
اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید
•اگر برنجتان کمی بیش تر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج
کمی خودش را جمع می کند.
•اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.
نکته:
عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و
روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای
بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.
پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثال برای 5 پیمانه پلوپز برنج ایرانی 3
الی 4 قاشق آب )با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل( کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر
هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد
مثال اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده مقدار این آب را کمتر کنید.
من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون
با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز
غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.