برنج یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی است که بشر از هزاران سال پیش به کشت آن اقدام کرده بود. پیشینه کشت برنج به نواحی جنوب شرقی آسیا مخصوصا کشور های هندوستان و چین باز می گردد. امروزه برنج وعده غذایی اصلی بیش از نیمی از جمعیت کره زمین می باشد و پس از گندم، بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.
دانشمندان براین اعتقادند که یکی از قدیمی ترین دانه های غلات ، برنج است که حداقل ۵۰۰۰ سال قبل رشد کرده است. برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان به ویژه افرادی است که در جنوب و شرق آسیا زندگی می کنند.
برنج سفید رایج ترین نوع برنج است ، اما برنج قهوه ای به دلیل خواص زیادی که دارد در برخی از کشورهای غربی رواج فراوانی پیدا کرده است. محصولات مختلفی از برنج تهیه می شود که شامل آرد برنج ، شربت برنج ، روغن سبوس برنج و شیر برنج است.
برنج ایرانی نیز جزو مرغوب ترین انواع برنج در دنیا است.بیش از ۹۰ درصد از تولید برنج جهان در کشور های شرق و جنوب شرقی آسیا کشت می شود. بیشترین مصرف برنج نیز مختص قاره آسیا است که بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده است.
به طور تقریبی، برنج ۶۰% کالری مصرفی مردم جهان را تامین می کند.
برنج سفید چیست ؟ و چرا میزان مصرف آن بالاست ؟
برنج سفید همان برنجی است که ما ایرانی عادت به مصرف آن داریم و از آن غذاهای متنوعی تهیه می کنیم. برنج یک دانه غذایی است که همانند گندم در چندین لایه پوسته ای یا سبوسی تولید می شود، و برای اینکه این محصول مناسب مصرف باشد باید این لایه های پوستی که در واقع سرشار از خواص متعدد هستند، از برنج پاک شوند.
در نتیجه پاکسازی این لایه ها برنج سفید تهیه می شود. برنج سفید یک دانه غذایی با خواص متعدد است. برای مثال ۱۰۰ گرم برنج حدود ۱۳۰ کالری انرژی دارد که در این میزان مواد مغذی مثل پروتئین ها، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات ها، کلسیم، آهن، منیزیم، فیبرهای غذایی، و ویتامین های گروه آ، ب، دی و همچنین ویتامین ث وجود دارند.
برنج سفید ماده غذایی است که می توان آن را به صورت مجزا و یا همراه با غذاهای دیگری چون انواع خورشت ها، کباب ها، سالاد ها و انواع لبنیات مصرف کرد و همچنین می توان از تلفیق آن با خوراک هایی چون گوشت و حبوبات غذایی مثل استانبولی، عدس پلو، لوبیا پلو تهیه کرد.
این ماده غذایی همچنین در تهیه انواع سوپ ها و خوراکی هایی مثل شله زرد نیز کاربرد دارد.
برنج سفید امروزه پس از گندم به عنوان مهمترین ماده غذایی مردم ایران و بسیاری از کشورهای دنیا به شمار می رود. طعم مناسب، عطر عالی و کیفیت پخت شاخصه هایی هستند که میزان مصرف و محبوبیت برنج ایرانی را افزایش داده اند.