سبوس برنج را به رژیم غذایتان اضافه کنید اگر:
✓ سلامتی و زیبایی برایتان اهمیت دارد
✓ به دنبال روشی برای لاغری هستید
✓ نگران فشار خون، قند و کلسترول بالای خود هستید
✓ ریزش مو دارید
سبوس برنج چیست؟
سبوس برنج یکی از محصولات برنج است که در طی فرآیند آسیاب به دست می آید.
برنج فرآوری نشده دو پوسته دارد که خارجی آن غلاف یا شلتوک نامیده می شود.
شلتوک شفاف، بسیار سخت و غیر قابل خوردن است و در مرحله اول فرآوری از برنج جدا می شود.
الیه بعدی سبوس است که الیه ای نازک و قهوه ای رنگ بوده و به دانه سفید برنج چسبیده است.
اگر الیه دوم برنج را از آن جدا نکنند، برنج قهوه ای را خواهیم داشت که خواص و ویتامین های آن به مراتب بیشتر از
برنج سفید است.
اما معمولا در آسیاب دوم با صیقل و ایجاد اصطحکاک این پوسته قهوه ای را از برنج جدا می کند و برنج سفید باقی می
ماند.
این پوسته قهوه ای همان سبوس برنج است که غنی از ویتامین های گروه B بوده و خواص فراوانی برای درمان بیماریها،
تناسب اندام، پوست و مو دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم .

ترکیبات سبوس برنج:
%۵۰ کربوهیدرات )عمدتا نشاسته(
%۲۰ روغن
%۱۵ پروتئین
فیبرهای رژیم غذایی مثل: بتاگلوکان، پکتین و صمغ
ریز مغذی ها مثل: اوریزانول، توکوفرول، توکوتریونول و فیتواسترول
ریز مغذی ها خواص درمانی و آنتی اکسیدانی فراوانی دارند و سطح کلسترول خون را کاهش می دهند.
بنابراین در تعدیل بیماری های قلبی، چربی خون، دیابت و برخی سرطان ها بسیار حائز اهمیت هستند.
تا به کنون بیش از ۱۲۰ آنتی اکسیدان طبیعی در سبوس برنج کشف شده است.
ارزش غذایی سبوس برنج:
اگر شما روزانه ۲ قاشق سوپ خوری سبوس برنج را همراه با غذا و یا سایر روشها میل کنید، میزان زیادی از نیاز روزانه
بدنتان به ویتامینB ،ویتامینE ، پتاسیم، فیبر و سایر مواد مغذی را برطرف کرده اید.
۱۴٫۷۶ گرم سبوس برنج )معادل ۲ قاشق سوپ خوری( ۴۶٫۶ کیلوکالری دارد و حاوی مواد مغذی زیر است:
• چربی اشباع نشده: ۲٫۲ گرم
• ویتامین (K (۳ میکروگرم
• کلسیم: ۸٫۴ میلی گرم
• آهن: ۲٫۷ میلی گرم) %۳۵)
• منیزیم:۱۱۵٫۳ میلی گرم)%۳۳)
• فسفر: ۲۴۷٫۵ میلی گرم)%۲۵)
• زینک : ۰٫۹ میلی گرم)%۶)
• مس: ۰٫۱ میلی گرم)%۶)
• منگنز: ۲٫۱ میلی گرم)%۱۰۵)
• سلنیوم: ۲٫۳ میکروگرم) %۴)
• تیامین)ویتامین 4.0): B1 میلی گرم)%۲۸)
)۳%(میکروگرم B9): 9.3 ویتامین)فوالت•
• نیاسین)ویتامین 5): B3 میلی گرم)%۲۶)
سایر کاربردهای سبوس برنج:
1 .غنی سازی مواد غذایی :برای غنی سازی نان و غالت استفاده می کنند تا میزان فیبر موجود در این مواد را افزایش
دهند.
2 .روغن خوراکی :عمده ترین روش های مصرف سبوس در سراسر جهان به صورت روغن سبوس است که مزایای
بسیار بیشتری نسبت به سایر روغن های گیاهی دارد.
3 .ساخت پوشش های محافظ :برای تهیه رنگها و الک جالدهنده و …
4 .خوراک دام :به دلیل مقادیر باالی پروتئین و مواد مغذی، خوراک مناسبی برای حیوانات است و به عنوان مکمل
غذایی به سگ ها و برای افزایش وزن به اسب ها داده می شود.
5 .ساخت صابون
فرآوری سبوس برنج در خانه:
اگر سبوس برنجی دارید که پایدار نشده است خودتان در خانه آن را به این روش فرآوری کنید :
در ماکروویو ۸۵۰، ۹۲۵ و ۱۰۰۰ وات به ترتیب به مدت ۳ ، ۵ و ۶ دقیقه قرار دهید. این سبوس را حداکثر تا ۳ ماه می توانید
نگهداری کنید.
سبوس برنج را چگونه مصرف کنیم؟
استفاده خوراکی از آن در سراسر جهان بیشتر به صورت روغن سبوس برنج رایج است. ولی آن را به صورت پودر شده نیز
مصرف می کنند.
در اینجا روش هایی برای استفاده از پودر سبوس برنج به شما ارائه می دهیم.
دمنوش سبوس برنج:
همان دم کرده سبوس برنج است که به صورت چای دم می شود.