دسته‌ها
دسته‌بندی نشده

سبوس برنج یا سبوس گندم؟

افراد مبتال به یبوست میتوانند از روزی یک قاشق مرباخوری مصرف پودر سبوس گندم را شروع کنند.


برخی از افراد به الیه نازک و قهوهای روی برنج ها سبوس میگویند و برخی به پوسته سفت و ضخیم برنج اما سبوس برنج، همان پوسته نازک و
سفت روی برنج است که وقتی از روی دانه های برنج برداشته میشود، رنگ آن را از قهوهای به سفید میرساند.


سبوس برنج، سرشار از ویتامینهای گروه B بهخصوص ویتامین B1 یا همان تامین است که برای درمان و پیشگیری از ریزش موها بسیار مفید است. از طرف دیگر، سبوس ها میتوانند برای درمان یبوست هم بسیار مفید باشند. البته در درمان یبوست، نقش استفاده از سبوس گندم بسیار پررنگتر از سبوس برنج است.


افراد مبتلا به یبوست میتوانند از روزی یک قاشق مرباخوری مصرف پودر سبوس گندم را شروع کنند و پس از 4 روز، یک قاشق مرباخوری
دیگر به آن اضافه کنند. البته سبوس ها زمانی میتوانند در درمان یبوست موثر باشند که با آب فراوان مصرف شوند.


سبوس ها حاوی فیبرهای محلول و نامحلولی هستند که آب را به خود جذب و حجم زیادی را در دستگاه گوارش ایجاد میکنند. این کار باعث
تحریک و افزایش حرکات دودی روده و نرم و آسان شدن دفع مدفوع میشود. شما میتوانید سبوس برنج را بهصورت دمکرده نیز مصرف کنید یا
آب آن را روی برنج بریزید و بخورید .


الک کردن آرد بدست مى آیم و تقریبا از شانزده عوامل غذایى گندم ، دوازده عامل آن همراه من خارج مى شود و
به همین جهت خوردن سوپ من براى اشخاصى که نان سفید مى خورند، ضرورى است . جوشانده من درمان
سرفه و زکام هاى سخت است .

جوشانده ى من که با عسل شیرین شده باشد، بعد از غذا یبوست هایى را که منشاء آنها تنبلى کبد و تحریکات روده باشد درمان مى کند. از من مى توان نان سیاه هم تهیه کرد، ولى سنگین بوده ترشى
معده را زیاد مى کند. مبتالیان به زخم معده – سرطان دستگاه هاضمه و آپاندیس بایستى از من پرهیز نمایند.

خمیر گرم کرده ى من در قسمت هاى دردناک بدن که مربوط به روماتیسم باشد مفید شناخته شده است . به زنان آبستن
توصیه کنید که از سوپ من که داراى املاح کلسیم – فلوئور و سیلیس و ویتامین هاى ب و پ پ مى باشد
حتما استفاده کنید…


خواص سبوس گندم

سبوس


خواص حبوبات ، خواص تنقالت حبوبات و تنقالت در سالمت,خواص سبوس گندم ,نکات علمی درباره سبوس
گندم ,خواص دارویی سبوس گندم ,فواید سبوس گندم ,خاصیت سبوس گندم ,سبوس گندم در طب سنتی ,فواید
درمانی سبوس گندم ,مضرات سبوس گندم ,فوائد سبوس گندم , سبوس گندم ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص
میوه جات , خواص سبوس گندم در طب سنتی ,فواید سبوس گندم در طب سنتی سبوس گندم کلسترول خون را کاهش میدهد


سبوس یکی از مواد بسیار مفید کندم است و عده ای به غلط شهرت داده اند که سبوس در معده هضم نمی شود و
باید آرد را الک کرد و آن را گرفت.
ثابت شده است که عصیر
ْ
تجربیات علمی دانشمندان و غذا شناسان عکس این موضوع را ثابت کرده و حتی اخیرا
روده ها ) شیره روده ( قسمت زیادی از سلولز را حل می کند و بقیه آن به مصرف پاک کردن و جارو کردن روده
به کار می رود.


درست است که سلولز سبوس تا اندازه ای دست نخورده با مدفوع خارج می شود اما این دلیل آن نیست که در
قضاوت عجله کنیم و بگوییم این مواد برای انسان قابل جذب نیستند و باید خارج شوند وحتی عده ای بدون جهت
این مواد را متهم سازند که در معده تولید خراش کرده و زخمهای ناسوری ایجاد می نماید.


در این اینجا حقیقت چیز دیگری است و آنچه غذاشناسان می گویند چنین است.

از معده دست سلولزهایی که ما می خوریم مخصوصاْ سبوس نان تا اندازه ا ی قابل هضم نیستند و مخصوصاْ
نخورده خارج می شوند ولی این قسمتها ی هض م نشده دارای فواید دیگری هستند که از جماه آنها یکی ایجاد
اثر مفید و مطبوعی نیستند ولی در حقیقت بسیار مهم و


حرکات دودی معدی است . این حرکات دودی ظا هرا
ضروری می باشند .معده را تحریک می کنند و این تحریکات فواید زیادی دارند و سبب تقویت معده می شوند .از
طرف دیگر مشاهده می کنیم که موادی که با الک از آرد خارج می شوند از قبیل سبوس – کلوتن و نطفه دارای
فواید زیادی می باشد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مصرف سه قاشق مرباخوری پودر سبوس گندم در یک
لیوان شیرکم چرب یا یک لیوان آب میوه قبل از صبحانه، برای مدت یک ماه فرد را علیه یبوست بیمه میکند.


دانشمندان در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده اند که پودر سبوس گندم مهمترین و قویترین فیبر مکانیکی
است. پودر سبوس گندم به دلیل اینکه دافع قاطع یبوست است به طالی گیاهی معروف شده و کوچکترین عارضه
جانبی نیز ندارد.


این تحقیق برای نخستین بار در ایران توسط یک تیم در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شده و در خارج از
کشور هم به این گستردگی روی مصرف پودر سبوس گندم تحقیق صورت نگرفته است. این تحقیق در نهمین
کنگره تغذیه که شهریورماه امسال در شهر تبریز برگزار میشود پذیرفته شده و به صورت مقاله ارایه خواهد شد.


”یبوست“ مادر بیماریها محسوب میشود که به گفته پزشکان یبوست حاد یا مزمن با عوارض گوناگون ناشی از
متابولیسم ناقص از قبیل دیابت تیپ دو، چاقیمرضی، چربی خون باال، تری گلیسرید، کلسترول باال، ) لیپو


پروتیینهای بدخیم(، اسید اوریک باال، پوکی استخوان، کم حجم شدن مغز استخوان، پوسیدگی دندان و حتی الغری
مفرط را بدنبال دارد. با خوردن پودر سبوس گندم فشار خون،اسید اوریک، کلسترول و تری گلیسرید کاهش
می بابد و از ناراحیهای عصبی جلوگیری میشود.


کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند میتوانند با مصرف پودر سبوس گندم در برنامه غذایی به هدف خود
برسند.


یکی دیگر از فواید مهم مصرف پور سبوس گندم از بین بردن سردل سنگین است و نفخ و گاز و فشاری که در
روده و معده ایجاد میشود از بین میرود و برای قطعی شدن از بین رفتن گاز و باد معده باید تربچه قرمز را
همراه با پودر سبوس گندم مصرف کرد .


مصرف پودر سبوس گندم درمانگر پولیبهایی میشود که در کولن یا روده فراخ ایجاد میشود و از آن مهمتر
ورم معده و ورم روده را درمان می کند.


مصرف مداوم پودر سبوس گندم باعث میشود فرد علیه یبوست در دورانهای بعدی زندگی به خصوص در
دورانهای بزرگسالی ایمنی نسبی پیدا کند .


آمار دقیقی از مبتالیان به یبوست مزمن در کشور دردسترس نیست اما در مدت سالی که من با بیماران۱۰
.نفر مراجعهکننده هفت نفر به یبوست مزمن مبتال بودند۱۰ مختلف سروکار داشتهام از هر
این بیماری شامل تعویق در تخلیه مدفوع میشود و به طور طبیعی ناهار روز شنبه باید یکشنبه غروب یا حداکثر
دوشنبه صبح دفع شود.


در این تحقیق گسترده که با همکاری دکتر علی عزیزی انجام شد اثرات فیبر غذایی و تاثیر آن بر متابولیسم
سوخت و ساز بدن و سلامت فرد مورد بررسی قرار گرفت .



سبوس، فواید و زیانهای آن


متخصصان میگویند نان و برنج کامل مصرف کنید زیرا سبوس موجود در آنها برای دستگاه گوارش و رفع
مشکلاتی مانند یبوست، چربی خون بالا و اضافه وزن مفید است…
این روزها که تب کاهش وزن بالا گرفته، بیشتر خانم ها به دنبال مواد غذاییای با سبوس کامل هستند و حتی عده ای
سبوس را جداگانه میخرند و در غذاهایشان استفاده میکنند تا از خواص آن بهره ببرند.

گفتگوی زیر با دکترمسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد انستیتو تحقیقات تغذیه و دانشگاه علوم پزشکی شهید
بهشتی در این مورد است.


همه میگویند سبوس ماده غذایی مفیدی است اما دلیل مفید بودن آن چیست؟


بهترین خاصیت سبوس که از قدیم شناخته شده است، به فیبر آن برمیگردد که از یبوست و چاقی پیشگیری میکند.


حسن دیگر سبوس، القای حس سیری است زیرا مثالً غالت سبوسدار بیشتر از غالت تصفیه شده در دستگاه
گوارش می مانند و آب به خود میگیرند و احساس سیری بیشتری به فرد میدهند.


فایده دیگر سبوس، کاهش جذب کلسترول است که باعث کاهش چربی خون شده و غیرمستقیم از بروز بیماریهای
قلبی- عروقی پیشگیری میکند. سبوس 18-15 درصد کلسترول خون را پایین میآورد؛ مثالً فردی که کلسترول
220 دارد، اگر روزانه نان کامل مصرف کند، این کلسترول به زیر 200 یعنی حد طبیعی می رسد.


سبوس جذب قند را نیز کم میکند و زمینه ابتال به دیابت را کاهش می دهد.


این ماده غیرمستقیم بر فشارخون هم تأثیر دارد. به این ترتیب که کاهش وزن و ک اهش چربی خون میتواند باعث
کاهش فشارخون شود اما مستقیم در درمان فشارخون موثر نیست.


در ضمن جویدن بهتر و بیشتر سبوس نیز برای دندانها مفید است .


سبوس حاوی چه مواد مغذی ای است؟

دلیل اصلی مغذی بودن سبوس، وجود ویتامینهای گروه B است. وقتی سبوس غلات جدا میشود، و یتامین های
B1یا تیامین، B3یا نیاسین و بیوتین در آنها کم میشود. در واقع، منبع اصلی ویتامینهای گروه B غلات هستند


اما نانهای سفید و بدون سبوس از این لحاظ فقیر تلقی میشوند. به علاوه، در غلات، انواع مواد معدنی مثل آهن،
منیزیم، کلسیم و فسفر نیز وجود دارد اما وجود فیبر در سبوس غلات جذب این مواد معدنی به خصوص آهن و
کلسیم را تأمین میکند.


سبوس غلات مختلف از نظر ارزش غذایی با هم تفاوت دارند؟


بله. بهترین سبوس در گندم و جو وجود دارد. تفاوت سبوس گندم و جو خیلی زیاد نیست ولی بهتر است سبوس
غلات مختلف را با غلات مصرف کنیم نه جداگانه.


دلیل اصلی مغذی بودن سبوس، وجود ویتامینهای گروه B است. وقتی سبوس غالت جدا میشود، ویتامینهای
B1یا تیامین، B3یا نیاسین و بیوتین در آنها کم میشود


مصرف سبوس حد و اندازه ای دارد یا هر چه بیشتر بخوریم بهتر است؟


سبوس غلات همان طور که خواص مفیدی دارد اگر بیش از اندازه مصرف شود، میتواند مشکل ساز شود. اگر
میزان مصرف سبوس از حد اعتدال خارج شود، باعث کاهش جذب امالح دو ظرفیتی خواهد شد. مثالً کلسیم ، آهن
و روی به ترکیبهای موجود در فیبر سبوس مانند فیتاتها و فسفاتها متصل میشوند و جذبشان کاهش پیدا
می کند.


مگر مجاز به دریافت چقدر فیبر از طریق منابع غذایی هستیم؟
حداکثر فیبر مجاز مصرفی روزی 30 گرم است یعنی اگر نانها را سبوسدار انتخاب کنیم و در روز 3-2 واحد
میوه و 2 فنجان سبزی مصرف کنیم، این مقدار فیبر به دست میآید.


مصرف سبوس به چه کسانی توصیه می شود؟


کسانی که اجابت مزاج خوبی ندارند، اضافه وزن دارند و به چربی، قند و فشارخون بالا مبتلا هستند .


برای چه کسانی باید محدود شود؟


افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند و نمیتوانند فیبر سبوس را تحمل کنند باید میزان مصرف خود را کاهش
دهند. البته برخی افراد نشانگان روده تحریکپذیر دارند و گاهی باید سبوس در برنامه غذایی آنها باشد و گاهی
نباشد. در این مورد باید با مشاور تغذیه مشورت کرد.


مصرف سبوس به تنهایی خوب است؟


مصرف سبوس را به تنهایی توصیه نمیکنم ولی میتوان در روز به مقدار یک قاشق مرباخوری به افرادی که در
شرایط خاص یبوست دارند مثالً خانمهای باردار یا شیرده سبوس جداگانه داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *